Thursday, March 31, 2011

yeay!!! akhirnyer cover GLAM april 2011 dah kuar!!!

hello
jenuh sahir tg cover mgazine GLAM nie.. finally dah kuar
so this time miss deborah henry is the cover girl..
and she is in louis vuitton spring summer animal print...
and the location is paris...
bonjour paris... omg sahir ske sgat kota fashion nie...

BDW i luv this cover so much bcoz for this month GLAM come out with outdoor cover shot
dah lame tg glam kuar ngan outdoor cover shot... finally its in april...
N miss DB is full with LV

félicitations à l'équipage glam!!!

nina N lily editorial shot


shot smalm yng sahir shoot nina N lily...
tq gurls.. :)

location : makeup room studio KAG
hair n make up : sahir sabri

Wednesday, March 30, 2011

tq nina n lily

hello readers
smalam sahir baru je habis shoot untuk editorial
major project part 6...
thanks to nina n lily...
nina congratez 2 u coz u r getting good in mdeling...
sake sgt.... x susah nak keje ngan nina... coz nina always give a good shot...

to lily this is my 1st time wit u.. kinda good 4 the begining
ske jgak bkerje ngan lily
klu sahir dah bnyak kali bkerje ngan lily msti lagi best
bdw 4 the 1st time lily u r superb

nanti sahir post yg the real sbb x edit lagi
chau :))


Tuesday, March 29, 2011

hei guys..

dalm dunia fashion sume orng ade pendapat masing2

contohnyer bryan boy blogger fashion yg pling fames
die cakap
When I decorate my body like a Christmas tree, put things on my body, I put things because I like them. Not because it's 'appropriate', not because 'it looks good'..... I like the guilt-free feeling of not caring what others would say..
bagi sahir plak.. klu btol krng mint fashion... korg kne brani la. sbb fashion only work with who are brave to carry it.. biala ape yg orng nak ckap..
kite yg pakai ape yg kte ske.. if others x ske.. so let it be...
percyalah ckap sahir at 1st dorng x kan dapt terime dgn cara kite..
then lpas dah biase they will ok with it
contohnye kes crocs shoes a few years back...people mgmg x nak bli pon crocs 2.. dah la buruk, mahal plak 2 mcm badut je... then u c now how many people have a pair of crocs shoes??(wlaupn diorng bli kat uptown jek )

so nasihat sahir dont give up to be a fashionista but plz avoid to be a fashion victim..
but how.. just jgn malas malas reasearch dan jgn malu bertanyer pade mereka yg pakar

lipstick merah


photo by zakiah abiqah
(antare model yg sahir dah maekup lipstick drng caler merah)

ha korng2 sume.... mg lepas sahir ade pg majlis petunangan salah seorng csin lelaki sahir... kat rembau...
so ade la salah sorng csin perempuan sahir nie
same age degan sahir... dok tg diorng nie siap, sekali keluar HAMBIK KO LIPSTICK MEROOOH SGAT hahaha
wahhhh sahir ske sgat... dan yg pling penting ibunda sahir yg suruh dia pakai ok...
sebut pasal lipstick
merah nie kan.... msti sume anak gadis2, mak dare2, meti tkejut tgok lipstick merah
ade yg ckap eii merahnyer x nak pakai la...
yg anak dara bley siap cakp kat kwan die "ei asal
JALANG sgt bibir ko 2" kat kwn di yg berani pakai lipstik merah

klu kat kiosk make up 2 plak nampak je kaler merah trus x test cbe.
ambik la yg pucat2 jek

pnah sahir bawak kuar lipstick stage no 30 pastu
dorng kate eh merahnyer (dalam nada yg terkejut)

girls bg sahir korng kne berani mcm sedare sahir nie
x salah korng nak pakai lipstick yg merah sbb skang nie
everything is fashion.... paling penting caler merah ape yg sesuai dgn korng
atau event yg korng nak g... klu korng x sure yes u just can ask me!!
:)

so girls ape lagi pg bli lipstick merah skang jgak hahaha...
dont be jles sahir ade 2 lipstick caler merah dan satu lipliner yg merah :)

Monday, March 28, 2011

DEAR, i make it balance coz i love both!! PART II

ASSALAMUALAIKUM

hai sume
sejak sahir post yang pasal
DEAR, i make it balance coz i love both!!
2kan bnjak jgak feedback yg sahir dapt..
thanks 2 all yg bg semangat kat sahir..

tapi tujuan sahir buat bahagian II ini adalah untuk memperjelaskan lagi
sebab ade yang salah faham degan ape yng sahir tulis ....
ok 1st off all sahir nak mintak maaf sangat2 pade mereka
yang tersinggung atau terasa dgan ape yang sahir tulis

dari ape yng sahir dapt tau dan sedar ramai yng mengganggap
sahir marah dengan statement 2....
mungkin x terlebih jugak ade yang cakap sahir macam memberontak

ya ALLAH
sahir mgmg x berniat langsung nak marah atau mempunyai sebarang ketidakpuashatian(betul ke perkataan nie hahaha ??)
ape yang sahir nak sampaikan adelah untuk memberitahu
pade mereka yng mungkin sebelom nie
tidak menyedari kehadiran sahir sabri
atau terlepas pandang tengtang ape yng sahir dah lakukan... justeru itu
beliau mengeluarkan statement tersebut.....
ok ok saye faham
oleh sebab itu blog
ditulis adelah kerana sahir ingin memberitahu
dan menjelaskan bahawa sahir menyeimbangi kedua2nya
dan didaklah terlintas difikiran untuk DENY, MARAH, atau sebagainya
degan komen atau statement tersebut..

yes mgkin sahir mngakaui terdapt perkataan2 yang kasar seperti SAMPAH atau sebagainya
tetapi itu adelah sebagai METAFORA sahir untuk memberi impak didalam ayat tersebut

so sahir berharap.. pade pihak2 berkenaan dan pade mereka yg tersalah anggap degan perasaan sahir terhadap ape yg sahir dah post dapat dibetulkan
bkan MARAH, bkan BOIKOT, bkan MEMBANGKANG
tapi ia hanyalah satu pemberitahuan....
mane yng +ive sahir ambik simpan, mane yg -ive
sahir tgok dan kaji balik....

dgan itu sahir mnyusun sepuluh jari dan 2 telapak tgan untuk memohon maaf
atas segala salah silap
atau terkasr bahasa

peace
yg ikhlas sahir sabri

Thursday, March 24, 2011

DEAR, i make it balance coz i love both!!


1st skali sahir nak mintak maaf jika ape yg sahir akan katekan nie akan mnyinggung perasaan
sape2
tapi niat sahir hnyalah nak mmberi keterangan yg lebih jelas pade
mereka yg x nampak ape yg sahir lakukan
mgkin sbb mereka betol2 belom mngenali sahir sabri

ok let start with this..
sahir terdengar ade orng mngatekan sebagai student photography kite
patut study on lite dan bkan make up
we also should improve ur photography skill not just focus on make up
ok with his statement like this
it make me think am I just focusing on make up
sahir x balance kan ke??
yes i ve got the answer

the answer is on the pic above
bakn nak berpus hati degn work2 yg sahir dah produce
jauh skali nak berbangga degan hasil keja sahirsabri
sbb sahir bkan la sebagus bustamam atau sehebat russell james
dalam bidang photgraphy
tapi statement yg diberi kat atas sahir x bley terime sbb mereka mgkin x perasan
usaha sahir atau mgkin terlepas pandang tehadap ape yg sahir dah lakukan

yes i do alot of make up.. coz i have a box of make up
and i have 17 classmate that need my help to make up their model
dan sahir dah buat dan explore bnyak tengtang make up

TAPI........

sahir always make it balance
sbb sahir adelah student photgraphy
yess iam
sahir juga bnyak explore tgtg lighting, aperture, shutter dan sume elemet of photgraphy terutama dalm aliran fashion photography

sahir pnah berexperimental shooting mggunakan akurium yg besar dan masukkn dalm studio,
sahir pnah cbe perbagai2 jenisa lighting didalm dan diluar studio
sahir jgak dah berexperimantal degan keadan mase dan waktu....
bkan nak ckap ok done with it, sahir dah buat mcm2 dlm bidang photography so what elsw!!
of coz not i do have alot of study
sahir juga perlukan bnyak pengalaman
tapi statement yg diberi seolah2 sahir x pnah mencube pelbagai skill dalm bidang photography, dah hanya fokus dalm bidang make up sahaja....

sahir jgak bnyak mencube mcm mane nak dapatkan lighting2 mcm bustamam
dan beberapa fashion photgrapher yg lain contohnya bagaimana nak mndapatkan
background kelabu degan mnggunakan banckground putih
yes sahir dah bnyak kali mncuba dan mndapatkan efek tersebut dan inya berjaya!!

ok gamba di atas menunjukkan 3 kali sahir shoot untuk berexperimantal
tgtg lighting untuk mendapatkan mood yg sesuai, dramtik dan mngikut tema
dan ini hanyalah untuk satu konsep.. x termasuk yg lain2
dan seingat sahir x de lagi batch sahir shoot fashion atau product shot mggunakan gel paper
tapi yes dalm shot nie shir gnekan gel paper
mgkin pade mereke shot di atas hanyalah sampah tapi adekah sahir x berexperimental???
jwapan die biar sahir yg bg..
yes.. sahir telah mencuba dan berexperimental degan chaya dan gel paper!!!
p/s ketiga-tiga shot ini diambil sblm statement tersebut keluar....


dan pade mereka yg tlah mengikuti prkembangan blog sahir mgkin mereka fahm dan dah melihat
bgaimana sahir berexperimantal degan light... coz sahisabri suka akan lighting
ah yes i love to play with light n make up.. n i always make it balance...

so pade mereka yg masih mnganggap sahir always play n draw with make up
PLZZ do open ur eyes.. sahir jga berexperimantal tgtg dunia photography terutama tg tg light.

p/s i do love photography



Monday, March 21, 2011

kasut-kasut


sape kat cinie peminat kasut
meh cinie tgok2 huhuhu

wah mesti rabang matekan...
klu korng sume nak tau sahir nie mgmg pemint kasut
degree nanti mcm nak ambik minor foot wear jek...

so nie ade 3 kasut dari vogue.fr
actualy ade 20 shoe untuk summer... tapi sahir upload 3 je yg pling sahir ske
ok nie dari rupert sanderson. ok design nie comeout the methalic leather.. wuhuhuhubercahaya sesuai untuk pg dinnerkan greee nie pon nak satu

charlotte olymp . dari design die sgt colorfull + bg sahir sesuai bg mereka yg berani.. dan mempunyai character yg

chicky atau hepy go lucky...
siap ade pisang n strawbery lagi

ape yg sahir ske tgtg kasut nie ofcoz die pnyer tumit... take a look die mcm design lv slm nie wahh ske ske...


yg nie dari gucci.. cool sgt color die very vibrant.. ah nak satu plz

Sunday, March 20, 2011

potong rambut


apabila tension mnguasai diri + ngan rambut yg serabai giler mgmg nak sgat potong rambut
call usop suruh potongkan die demam plak.. nak g backstage mggm x de bjet lagi...
so ape lagi mlekan projek DIY.
arinie mggm nasib malang
ZATIL 2 x bkak studio
+ kne saman nagn polis sbb x de lesen..
hey mane lesen aku nie.. aku dah asingkan skali ngn lesen lagi satu.. nagn ic skali.. tapi lesenn ic 2 x ilang plk
lesen yg idup plak ilang tension nyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

so blik trus potong rambut...
so this is my new hair cut
tapi blakang 2 tobek bnyak bkan cikit erk sbb x nakmpak nak gunting
erghhh!!!

sambil mnyelam minum air tapi lebuh 45 inggit




helo...
arini sahir ngan gigihnyer pegi cowboy town sorng2
demi mnyiapkan assignment journalism...
classmate sahir cakap masuk RM 30 jek

skali tgok hambik ko RM 45... melayang la duit aku..
erm x pe la janji assignment siap..

ok 1st pgi x ujan la sgt... tapi dah sampai kat pegoh tu alamak ujan makin lebat...
mgmg lenjun habis la bdan.. nasib bik cmera ok jek...
sampai jek ujan mcm x nak bhenti.. so pg umah mirul dulu..

kul 8 mcm 2 gerak dari rumah mirul masuk la cowboy town 2
mle mcm x ramai orng upnyer dorng dah tg kat tempat show/

its show time bebeh... hahahaha

pas show tu ade firework,then g tgok 4D pnyer tyangan

y 4D.. hahah sbb kusi die sume bley gerak.... n kite bley rase klu ade air yg teperecik or ade agin...
best la.. die bkan mcm kat wyg 3d 2..
2 kusi die x begerak.. + klu ade efek agin pon x rase nie angin air sume ade.. cool gler tempat 2..

so klu krng nk rase sendiri jom ramai pg sane



mcm kat pekan koboi btol

cute jek patung2 nie...


hebatla brader nie.. jgn main ngan api tau nanti tebakar diri sendiri

sambil tg tayangan 4D

Thursday, March 17, 2011

10 juru solek terbaik bagi bakal pengantin


halooo pembace2 blog

tgah duk bosan tg membe sahir shooting untuk assignment die sahir pon bace la
website GLAM,,, mane la tau kot cover baru dah kluar ke kan
belek2 punyer belek terjumpe satu artikel nie

pasal 10 jurusolek terbaik malaysia sepatutnyer sebelas sbb termasuk sahir sabrikan haha
just kidding
serious ade 10 yg disenaraikan oleh GLAM.

so nie die muke2 terhebat dlam bidang persolekan

mesti ade mke2 yng korng dah biase tgokkan mcm nurul shukor
razlan bahari... dan yg lain2
so mcm sahir cakap tadi ini ade la antara mereka yg pakar dalam makeup pengatin nie...

so ape lg mereke yg nak kawin 2 cpat book diorg nie







hair extantion

hello readers...
pnah x dgr pasal hair extension..
mostly sahir tgok hair extension nie orng african american yg selalu buat...

knpe erk dorng wat hair extension nie
1st korng sendiri bley tgok klu rambut african american pnyer rambut mcm mane

klunak rebonding mgmg susah la
antara sbb die
1) kondisi rambut diorng yngagak nipis.. so klu rebonding pon stil x nampak cantik sbb nipis sgt

2) rambut cepat pnjag so slepas rebonding confirm2 rambut 2 jadi buruk

3) dorng bley rehatkn rmbut diorng..

actualy extension nie bnyak jenis.. ade yg jenis pin, ade yg jenis mcm sepi jek, ade yng sampi jahit pn ade Sape yang dah biase tgok ANTM tu mesti dah biase ngan xtension nie...
tapi biasenyer africn american akan buat extension yg jait.. sbb sng ckit...

MCM MANE DORG JAIT????
ayoooo x sakit ke??
hahaha
xh la sahir x pnh cbe plak... tapi ade risiko jangke mase panjang tau buat extesion dalm care nie sbb die akan mnyebabkan rabut korng mudah gugur dalm jangke mase yg panjang
x pasal2 kne gi yu nam hair care hahaha

ok so bisenye dorng akan wat cornrow dulu kat sume kulit kepala.... then ade yg letak net ade yg trus jait...
so hasilnyer dapt la rambut yng natural...

previous post ritu add ade post gamba rihanna kan...
ok rihanna ade la salah eorng yg slalu wat extension...
so cver vouge april nie die mgmg buat hair extension huhu :)

so 2 la alkisah hair extension 2h huhu
hope krng tau nape la rihanna 2 kjap rambut panjang kejap rambut pendek..
so nie trick yg digunakan



extension yg menggunakan teknik pin


xtension yg djait atas corn row



american vouge april 2011 cover


video]
wah sahir mgmg ske la majalah vouge.. cover die mgmg slalu buat sahir speechless
hahaha..
so dlm cover nie rihanna is wearing chanel
tgok rambut die 2 mgm merah.. i loike sgt!!!!
nie la bautkan sahir x saba nak buat rambut kaler silver ala2 JAY MANUAL nie.. hahaha...

pasal dress 2 plak
gosh sahir mgmg ske sgt dress mcm 2.. ala skintonekan
bdw enjoye ye tgok vdeo BTS shot untuk cover VOUGE kali nie :)

Wednesday, March 16, 2011

suede pants

hei readers
lets start with the new sahirsabri blog with this story

can u c male model at the back is wearing suede pants...
it cool ha.. i love it with a skinny cut
gosh dont u know thats the pants is almost RM 18K

I wish to have 1 hahahaha =P

love
sahir sabri


9 am outdoor



look at it n judge it...


Sunday, March 13, 2011

RESHOOT RESHOOT



camnie kehidupan sebagai pelajar photography.....
reshoot.. reshoot...